ШОК! Футболна звезда на Дания колабира на терена (СНИМКА+ВИДЕО)

Актуални новини
20:13 - 12 Юни 2021
10078
ШОК! Футболна звезда на Дания колабира на терена (СНИМКА+ВИДЕО)

Драматично започна мачът Дания - Финландия. Голямата звезда на Дания Кристиан Ериксен колабира на терена и мачът бе моментално прекъснат.

Медицинските екипи веднага се притекоха на помощ и започнаха да правят сърдечен масаж на футболиста, който изгуби съзнание. Ериксен се строполи на земята без какъвто и да е контакт с друг играч на терена.

В края на първото полувреме подаване беше насочено към Ериксен, който видимо едва си стъпваше на краката. Точно след контакта с топката той се строполи на земята. Още преди контакта с топката звездата на Дания тръгна да пада на тревата. В момента, в който се озова в несвяст на терена играчите и съдията отидоха при него и веднага прозвуча сигнал на рефера, с който медицинските лица веднага да се появят на терена.

Реферът Антъни Тейлър реши да прекрати мача за момента за спешна медицинска намеса, който се провежда на стадион "Паркен" в Копенхаген. Целия стадион изпрати играчите със скандирания на името на Ериксен.

Играчът на Интер е сред най-големите звезди на форума. 

През 2011 г. е обявен за датски футболист на годината, талант на годината в Холандия и талант на годината на Аякс (награда „Марко ван Бастен“). През 2010/11, 2011/12 и 2012/13 печели Ередивиси с Аякс. Преминава в Тотнъм през август 2013 г. за сумата от 11,5 милиона евро. Става играч на годината на Тотнъм през сезон 2013/14. През 2015 г. печели трета поредна награда за датски футболист на годината.

Кристиан Ериксен има тригодишно дете от приятелката си Сабрина.