Шок на Апенините: Аниели и Бордът хвърлиха оставки

Срещу клуба тече и разследване, че по време на коронавирусната пандемията играчите не са се отказали от заплатите си

Спорт
11:15 - 29 Ноември 2022
1927
Шок на Апенините: Аниели и Бордът хвърлиха оставки

Бордът на директорите в италианския Ювентус, заедно с президента Андреа Аниели, подадоха оставки, които бяха приети. Единствено Маурицио Аривабене запазва временно поста си на изпълнителен директор.

Причината не са лошите финансови резултати на клуба, както твърдяха някои италиански медии, а разследванията срещу торинци за завишаване цените на свои играчи и съмнителни трансфери.

Срещу клуба тече и разследване, че през 2020 година по време на коронавирусната пандемията играчите не са се отказали от заплатите си, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си само за един месец, като през останалото време са получавали всичките си пари чрез тайно споразумение с клуба.

"Като се има предвид голямото значение и уместността на висящите правни въпроси и техническото счетоводство, членовете на борда прецениха, че в интерес на клуба е да препоръчат на Ювентус да осигури нов Борд на директорите, който да се справи с тези проблеми. Ювентус ще продължи да си сътрудничи с разследващите органи, без да се засяга защитата на своите права във връзка със спорове срещу финансовите отчети и комуникациите на компанията", обявиха от Ювентус.

От клуба вече обявиха, че вече е избран нов генерален директор и това ще бъде Маурицио Сканавино. Планираното събрание на акционерите, което първоначално бе преместено от 23 ноември за 27 декември, сега ще бъде проведено чак на 18 януари 2023 година. Тогава ще бъде определен и новият борд на директорите.