Шок на "Герена": Акрапович вариант за Левски, Топчо става директор

Ясно е, че чужденец ще води сините от новия сезон

Спорт
11:45 - 12 Май 2023
1771
Шок на "Герена": Акрапович вариант за Левски, Топчо става директор

Бруно Акрапович е в списъка, от който ръководството на Левски ще избира нов треньор за следващия сезон. Босненският специалист, който спечели две купи на България и Суперкупа начело на Локомотив (Пловдив), а след това премина в ЦСКА, за да постигне и там впечатляваща победа с 3:1 над Рома в групите на Лига Европа, в момента е без работа.

Той за последно водеше кипърския Акритас, а след като си тръгна от България имаше своите периоди в Шкендия Тетово и Ал Уехда в ОАЕ.

От "Герена" контактуваха с Акрапович и по повод трансфера на последното си ново попълнение - испанецът с марокански корени Джевад Ел Джемили, който пристигна именно от кипърския му клуб.

Сега мениджъри от Германия са се свързали с ръководството на Левски, за да предложат посредничеството си при евентуални преговори с Акрапович.

Към момента собственикът Наско Сираков не иска да избързва с решението кой ще поеме отбора за следващия сезон. Легендата е категоричен, че иска "добър и футболно грамотен специалист", на който ще повери и цялата отговорност по селекцията.

Лъчезар Танев търси по поръчение на Сираков подходящ вариант от Испания. Все още е най-вероятно оттам да пристигне реалният наследник на Станимир Стоилов, пише "Мач телеграф".

Собственикът на "сините" не пожела да коментира конкретни имена, но потвърди, че са му предложени доста варианти и ще направи всичко възможно, за да вземе най-доброто решение.

Едно е ясно - временният треньор на Левски Елин Топузаков няма да продължи да води тима и през следващия сезон. Появиха се слухове, че ако 46-годишният специалист класира сините за европейските клубни турнири, ще получи вот на доверие и ще остане начело на отбора, но това вече е ясно, че няма да се случи, въпреки резултатите на Топузаков до края на сезона.

От новата кампания Левски ще бъде воден от чужденец, а на бившия капитан на сините е предложен директорски пост, пише "Тема спорт".

Мажоритарният собственик Наско Сираков и временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор Даниел Боримиров са предложили на Топчо да стане шеф на детско-юношеската школа. В момента академията е без човек, който пряко да я ръководи, след като Йончо Арсов напусна клуба заедно със Станимир Стоилов и неговия щаб.

За тази позиция се появи и вариант в лицето на бившия методист в школата Нестор Юруков. Той работеше в академията по времето, когато Даниел Боримиров бе шеф на това звено. В момента преподавателят е консултант в тази на Лудогорец.

Топузаков стартира треньорската си кариера именно от ДЮШ на Левски, след което бе помощник в първия тим и на няколко пъти бе временен наставник. През 2017 година пое Арда, а две години по-късно бе асистент на Георги Дерменджиев в националния отбор. През миналата година се завърна на "Герена" и пое втория тим на Левски, а от началото на април е наставник на първия отбор.