Шок в Lupa.bg: Продават хотели по морето в разгара на сезона

Капацитетът на стаите бил изпълнен едва 1/3 това лято

Новини
16:31 - 05 Август 2019
2829
Шок в Lupa.bg: Продават хотели по морето в разгара на сезона

Ударна продажба на хотели по морето тръгна в самия пик на сезона, видя репортер на Lupa.bg. Няколко действащи почивни бази в Свети Влас, Несебър и Слънчев бряг, които не са успели да изпълнят капацитета си това лято заради отлива на туристи, за който алармират от началото на май, са дадени на местните брокерски къщи за продан. 

Става въпрос за малки семейни хотели, които и към момента посрещат курортисти, но чиито разходи се оказали по-високи, отколкото приходите. На много места собствениците освобождават персонал, като за една станция често остава да се грижи камериерка, барман и рецепционист. Има места и където сервитьори липсват, а лично шефовете и техните наследници сервират на огладнелите туристи. 

Един от хотелите за продан се намира само на 350 метра от плажа, има гледка към морето и е на цели 4 етажа, всеки с по 110 кв. метра площ. Цялата база се продава за едва 270 хиляди евро, с включени напълно оборудвани кухня, кафе бар, стаи, апартаменти и зали. Хотелът е обявен за спешно продаване, като дори предлага огледи по всяко време и ползване на няколко паркоместа, което се смята за сериозен лукс в разгара на сезона. 

Много хотелиери се оплакват, че са успели да съберат едва 1/3 от планираните нощувки досега от началото на сезона, което е крайно недостатъчно за развитие на бизнеса.