Шок в Украйна: Юлия Тимошенко може и да умре от Ковид-19

Новини
15:40 - 25 Август 2020
4755
Шок в Украйна: Юлия Тимошенко може и да умре от Ковид-19

Състоянието на заразената с коронавирус лидерка на украинската партия "Отечество" Юлия Тимошенко продължава да е особено тежко, призна днес нейната говорителка Марина Сорока, цитирана от ТАСС. "Молим се за нея", добави с насълзени очи тя.

Украинските медии твърдят, че ВИП-дамата е поставена на апарат за изкуствено дишане, с много висока температура - почти 39 градуса, е и е на интензивно лечение. "Съществува непосредствена опасност за живота й. Тя може и да не издържи", признава човек от семейството й, цитиран от руския в. "Експрес газета". Не е известно къде се лекува Тимошенко, предава БТА.

В неделя бе съобщено, че Тимошенко и членове на нейното семейство са заразени. При нейната дъщеря и зет болестта преминава сравнително леко. Не такава обаче е ситуацията с Юлия, която има куп хронични заболявания и стари проблеми с дихателните пътища. Според руските медии, тя няколко дни се е лекувала в дома си, преди ситуацията да стане проблематична и да се наложи хоспитализирането й.

За последното денонощие в Украйна са били регистрирани 1658 нови случая с коронавирус и общият им брой в страната вече възлиза на 108 415. От началото на пандемията в Украйна са починали 2318 души с Ковид-19, а възстановилите се от заразата са 52 870, припомня ТАСС.