Шок за феновете на Юнайтед, обмисля се събаряне на „Олд Трафорд“

Спорт
14:53 - 15 Март 2022
1827
Шок за феновете на Юнайтед, обмисля се събаряне на „Олд Трафорд“

Ръководството на Манчестър Юнайтед обмисля да събори емблематичния „Олд Трафорд“ и да построи нов стадион на негово място, съобщават в Англия. „Олд Трафорд“ е домът на Юнайтед от 1910 година и е един от най-известните стадиони в световния футбол.

Въпреки това той е в състояние на упадък през последните години и със сигурност отстъпва в сравнение с по-новите стадиони във Висшата лига.

В момента Юнайтед обмисля три варианта за съживяване не „Театъра на мечтите“, включително и разрушаването му и изграждането на изцяло нов, твърди Дейли мейл.

Друг план е реконструкция на южната трибуна. Също така се обмисля стадионът да остане непокътнат, но да се направи цялостно обновяване на зрителските и корпоративните зони и на четирите трибуни.

Според докладът планът за преустройство на Южната трибуна е предпочитан от собствениците на клуба.

Предложението за разрушаване на стадиона може да се окаже проблематично, тъй като Юнайтед ще трябва да намери временен стадион, докато се строи новият.

Арсенал и Тотнъм играха на Уембли докато се строяха техните стадиони, а за Юнайтед опция би била някой терен в северозападната част на Англия

Никой клуб извън Висшата лига обаче няма стадион, достатъчно голям, за да побере феновете на „червените дяволи“, а със сигурност не е опция споделянето на този на Сити.

Юнайтед обеща да се консултира с феновете през целия процес и главният оперативен директор на клуба Колет Рош обсъди бъдещето на Олд Трафорд с привържениците миналия месец.

„Оценяваме възможностите на водещите в световен мащаб консултанти, които искат да ни помогнат да разработим генерален план за модернизацията на „Олд Трафорд“, с крайната цел да подобрим изживяването в мача за феновете“, каза тя.