Шокиращи разкрития за руската ваксина срещу COVID-19

Очакваният с нетърпение продукт всъщност е ... ветеринарен препарат

Новини
16:49 - 19 Октомври 2020
2181
Шокиращи разкрития за руската ваксина срещу COVID-19

Руската ваксина срещу COVID-19 всъщност е ветеринарен препарат. Това обяви на страницата си във Фейсбук шефът на руската биофармацевтична компания, научният сътрудник от Института по биохимическа физика Александър Кудрявцев, пише inforesist.org.

Той припомни, че съставът на "ваксината" дълго не е бил публикуван. Сега, когато информацията за това най-накрая е станала известна, Кудрявцев е силно разочарован. Според него това не е ново откритие, а  ваксината е "даже не от предишно поколение, а от ветеринарната наука".

"Ваксината е от типа за животни, които колят - не е страшно, че ще умре, главното е да не разнася заразата. На никой човек със здрав разум не би дошло на ума подобна ваксина да бъде използвана при хора. Оказва се обаче, че може", твърди ученият.

Кудрявцев отбелязва, че в обичайната грипна ваксина има 45 микрограма антигени, която не всеки понася нормално. Затова се изготвяли и такива, където антигените са 15 мкг.

Всъщото време в руската ваксина срещу коронавируса антигените са 225 мкг, дори било възможно да са 250.

Освен това, твърди Кудрявцев, създателите на ваксината не са обявявали важни характеристики на своето изделие.

На 1 август президентът Владимир Путин заяви, че Русия първа в света регистрира ваксина срещу коронавируса. Още тази година започва масова ваксинация на руснаците.