Шоколадова торта с извара крем и ванилов пудинг

110 мин

Кухня
03:37 - 24 Юли 2024
8133
Шоколадова торта с извара крем и ванилов пудинг

Продукти

За пудинга:

200 мл прясно мляко

½ пакет ванилов пудинг на прах за 250 мл течност

2 с.л. захар

пудра захар

 

За извара крема:

3 яйца

800 г извара

150 г захар

1 пакет шоколадов пудинг на прах за 500 мл течност

1 щипка сол

 

За глазурата:

250 г тъмен шоколад

40 г масло

 

За гарниране:

тъмен и бял шоколад

 

За тестото:

160 г брашно

50 г захар

1 щипка сол

1 яйце

2 с.л. какао

100 г масло

 

Приготвяне

За тестото се смесва брашното със захарта и солта. Добавят се яйцето, какаото и маслото на люспи. Омесва се гладко тесто на ръка или с куките на миксера. Оформя се на топка, завива се в прозрачно фолио и се слага в хладилника за 30 мин.

За пудинга се смесват 2 с.л. прясно мляко с пудинга на прах. Прибавят се останалото мляко и захарта и се кипва с разбъркване. Къкри 2-3 мин. Поръсва се с малко пудра захар, за да не се образува ципа, и се оставя да изстине.

За извара крема се смесват изварата, жълтъците, захарта и шоколадовия пудинг на прах. Белтъците се разбиват с щипката сол на твърд сняг и се добавя към шоко изварата с разбъркване чрез повдигане.

Тестото се разточва на кора с размера на формата за печене. Слага се в намазнена и набрашнена форма.

Разстила се половината извара крем. С пош се шприцова ваниловият пудинг на кръг между страните на формата и центъра. Слага се внимателно отгоре останалия извара крем.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 50 мин. Оставя се да изстине във формата.

За глазурата шоколадът се натрошава и се разтопява на гореща водна баня. Прибавя се маслото на парченца да се разтопи.

Тортата се намазва с глазурата. Гарнира се с нарязан бял и тъмен шоколад. Оставя се да изсъхне.