Шоколадови перли с глазура (бонбони от сушени сливи)

за 20 броя, 15 мин

Кухня
07:45 - 28 Септември 2024
802
Шоколадови перли с глазура (бонбони от сушени сливи)

Продукти

За перлите:

100 г сушени сливи без костилките(може да се заменят с фурми, смокини, кайсии)

50 г бадеми или други ядки

1 с.л. какао на прах

За глазурата:

20 г кокосово масло

1 с.л. какао на прах

1 с.л. кленов сироп или мед

 

Приготвяне

Бадемите се смилат със сливите и какаото до лепкава маса.

Оформят се с ръце 20 топчета.

Разтопява се кокосовото масло на слаб огън и се маха от котлона.

Прибавят се какаото и кленовият сироп и се разбърква.

С глазурата се поливат топчетата и се оставят да изсъхнат.