Шоково поскъпване! Дървата за огрев в София стигнаха 200 лева

Клони и остатъци от разчистване на дворни места вървят по около 140 лв., паметливи купувачи припомнят, че миналата година по същото време кубик от суровината беше на цена от 60 до 80 лв.

Новини
12:18 - 16 Октомври 2022
3309
Шоково поскъпване! Дървата за огрев в София стигнаха 200 лева

Затоплянето на времето в следващите дни е идеално за закъснелите софиянци, които се отопляват на дърва, но не са успели да купят ценната суровина за зимата, пише БГНЕС. В зависимост от района на столицата, цената на кубик дърва варира между 140 и 200 лв. Транспортът и нарязването на дървата се плаща отделно.

Дървата за огрев на метър вървят по около 180 лв. за кубик. Продават се клони и остатъци от дървета от разчистване на дворни места, които вървят по около 140 лв. Нарязаните, нацепени и подредени дърва - бук и дъб, вървят точно по 200 лв. в Драгалевци. Толкова са и по дървените складове в най-голямото българско село Лозен.

По-паметливи купувачи припомнят, че в сравнение с миналата година дървата са поскъпнали поне двойно - миналата година по същото време кубик дърва беше на цена от 60 до 80 лв. в зависимост от района.