Шолц към протестиращи: Скъпи крещящи, имате ли поне малко разум? (ВИДЕО)

Германският канцлер отговори на демонстранти, които са против доставките на оръжие за Украйна

Новини
19:10 - 03 Юни 2023
7549
Шолц към протестиращи: Скъпи крещящи, имате ли поне малко разум? (ВИДЕО)

Германският канцлер Олаф Шолц отвърна на протестиращи, които изразиха възмущението си от оръжейните доставки за Украйна от неговото правителство, по време на реч на партийна среща, предаде ДПА, съобщи БТА.

Група демонстранти крещяха фрази  "Подстрекатели на войната!", "Създайте мир без оръжия", "Изчезвайте!" и "Ние сме народът!" по време на европейския фестивал на социалдемократите в град Фалкензее, провинция Бранденбург, в покрайнините на Берлин.

"Скъпи крещящи", провикна се Шолц, отклонявайки се от своята реч, която произнасяше пред кметството на Фалкензее.  "Путин е истинският "подстрекател (на войната)", заяви той и ги попита реторично: "На кого щяхте да крещите, ако имахте поне малко разум?!"

Германският канцлер даде ясно да се разбере, че не вижда алтернатива на подкрепата за Украйна, не само по принцип, но също така и с предоставянето на оръжия, отбелязва Ройтерс.

"Да, това е необходимо, ако една държава бъде нападната, тя трябва да се защитава, тя има право да се защитава, какво друго да направи ?!", каза Шолц. "Путин иска да унищожи Украйна. Заради него бяха убити множество цивилни, в това число деца и възрастни хора", заяви лидерът на германските социалдемократи и допълни: "Мирът и свободата са заплашени от тази агресивна война."

В речта си Шолц наблегна на необходимостта от предоставяне на помощ за Украйна.

Германия е на второ място след Съединените щати в подпомагането на Украйна, както във финансов, така и в хуманитарен и военен план, посочва Ройтерс.

"Ние всички ще (продължим) заедно (да предоставяме помощ на Украйна) дотогава, докогато това е необходимо", подчерта германският канцлер.

????????????NEIN I’M NOT WARMONGER but furious Germans beg to disagree as Chancellor Scholz is overwhelmingly booed and condemned for fueling Ukraine conflict when speaking at festival in Falkensee, East Germany.

Scholz is drowned out by furious onlookers as he screams into mic, spittle pic.twitter.com/YHiXoAPHay

— MARIA (@its_maria012) June 3, 2023 ">