Шотландски боец ли? Селтик получи седем "парцала" в Дортмунд

Хеттрик на „Сигнал Идуна Парк“ заби Карим Адейеми

Спорт
11:14 - 02 Октомври 2024
459
Шотландски боец ли? Селтик получи седем "парцала" в Дортмунд

Борусия Дортмунд унижи Селтик със 7:1 в мач от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. Хеттрик на „Сигнал Идуна Парк“ заби Карим Адейеми, два гола добави Серу Гираси, а по едно попадение вкараха Емре Джан и Феликс Нмеча.

Почетният гол за шотландците отбеляза Даизен Маеда. След този погром „жълто-черните“ събраха 6 точки след 2 мача, докато Селтик остава с 3 точки от началото на кампанията в най-силния европейски клубен турнир.

Мачът на „Сигнал Идуна Парк“ започна по-добре за домакините, които спечелиха дузпа в 6-ата минута, когато Каспер Шмайхел фаулира Джейми Гитънс и съдията Хосе Мария Санчес посочи бялата точка, откъдето Емре Джан прати топката в мрежата на датчанина в 7-ата минута.

Отговорът на Селтик бе мигновен! В 9-ата минута Арне Енгелс центрира добре в наказателното поле, където намери Даизен Маеда, който овладя топката и прониза мрежата на Грегор Кобел – 1:1.

Това попадение ядоса играчите на Нури Шахин и до края на първото полувреме те стигнаха до 4 безответни гола!

В 11-ата минута Юлиан Бранд направи зашеметяващ пас към Карим Адейеми, който с удар от движение насочи топката неспасяемо във вратата на Шмайхел за 2:1.

Точно преди изтичането на половин час игра Адейеми бе най-добре позициониран на границата на наказателното поле и топката достигна до него след рикошет. Той не се поколеба и с добре насочен удар я прати в горния десен ъгъл!

В 40-ата минута съдията от Испания отсъди нова дузпа за Дортмунд, като този път я даде за фаул на Енгелс срещу Адейеми. Зад топката застана Серу Гираси, който хладнокръвно прати топката в долния десен ъгъл на Шмайхел.

По-малко от 2 минути след това защитата на „келтите“ отново рухна! Адейеми оформи своя хеттрик, възползвайки се от рикошет, след който топката стигна до него и той с удар от дистанция порази мрежата на Шмайхел.

През второто полувреме темпото на мача бе доста по-ниско, но в 66-ата минута Борусия вкара шести гол! Той бе дело на Серу Гираси! След ъглов удар топката стигна до Нико Шлотербек, който я насочи към Гираси и то вкара с удар от близка дистанция.

Вестфалци обаче, не спряха дотук и в 79-ата минута топката за седми път навести мрежата на Каспер Шмайхел. Автор на гола бе Феликс Нмеча, който вкара в долния десен ъгъл с удар по земя от границата на наказателното поле.

До края на срещата Борусия Дортмунд спря и така срещата завърши 7:1.