Шоуменът Слави вади ИТН от блатото, ще води листа на 2 април

Това е поредният рязък обрат в позицията му, тъй като вече беше заявил, че мястото му не е в парламента

Новини
18:20 - 11 Февруари 2023
5252
Шоуменът Слави вади ИТН от блатото, ще води листа на 2 април

Шоуменът и председател на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов ще е водач на листа на предстоящите на 2 април избори. Това заяви самият той в отговор на въпрос дали ще участва по някакъв начин в предстоящия вот.

Това ще бъдат вторите избори, на които Трифонов ще бъде кандидат за депутат. Той участва само в тези на 4 април 2021 г., когато ИТН завърши като втора политическа сила след ГЕРБ-СДС.

Още за следващия вот - извънредния на 11 юли 2021 г., който вече бе спечелен от ИТН, той реши да не бъде в листите на партията си и заяви: "Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят".

След изборната победа от юли 2021 г. обаче резултатите на ИТН вървят неизменно надолу, за да остане партията извън парламента на последния вот. 

Сега Трифонов не само е променил мнението си за това дали да бъде кандидат депутат, но обяви пред БНР, че най-вероятно ще е в две листи. Той смята също така, че за партията му е по-добре, ако този път участва лично в кампанията като водач.

Но пък за нищо на света не би станал министър, защото "аз не съм човек, който няма качества да се вълнува единствено от властта и от отговорността. Аз отговорността мога да я нося и такъв какъвто съм в момента. Не бягам от отговорност, не ми е нужно да ставам министър, за да нося отговорност, защото аз нося отговорност и сега."