Щангистите ни готвят бойкот

Спорт
16:54 - 11 Юли 2022
2834
Щангистите ни готвят бойкот

Националите ни по вдигане на тежести готвят бойкот, който е в знак на протест с управлението на президента на федерацията Неделчо Колев.

Те признаха, че не са получавали своите заплати от половин година, като добавиха, че твърдо застават зад треньора си Иван Иванов и зад Ариф Маджид, който бе избран за новия президент на федерацията, но заради процедурни хватки, той все още не може да поеме контрола на централата.

Именно заради всичките проблеми около управлението на Неделчо Колев, преди дни министърът на спорта в оставка - Радостин Василев обяви, че лицензът на федерацията ще бъде отнет.

Пред медиите застанаха Христо Христов, Ангел Русев и Дейвид Фишеров, които гарантираха, че зад тях стоят всичките им съотборници от националния тим.

"Ще има бойкот, ако не бъдат преведени средства до края на месеца. Не знам кой човек би се трудил без заплащане, ние няма да толерираме това положение. Избрали сме си президент в лицето на г-н Маджид. Искаме да призовем Неделчо Колев да се откаже.

Напускаме лагера, спираме да тренираме. Ние сме получавали оферти от чужбина, ако беше опция досега щяхме да сме там. Ние искаме да вдигаме за България.

Нашите надежди са Неделчо Колев да се оттегли. За лиценза на федерацията знаем, че може да бъде отнет. Днес Неделчо Колев има шанс да направи нещо добро за нас, да се оттегли като президент на федерацията", сподели Христо Христов.

"Заради жалби от някакви хора ние не получаваме заплати. Федерацията не спазва договорите си с Министерството на младежта и спорта, парите са получени във федерацията, но не достигат до определените хора. Как да работим с човек, който ни лъже?", обяви Дейвид Фишеров.