Ще изяде ли Атанас Зафиров победата на БСП? (ХИТ СНИМКА)

Водачът в Хасково и Враца води предизборна кампания със срещи все на блажни софри по време на пост

Куриози
08:30 - 22 Март 2023
14487
Ще изяде ли Атанас Зафиров победата на БСП? (ХИТ СНИМКА)

Ще изяде ли водачът в цели 2 листи за парламентарния вот на 2 април Атанас Зафиров победата на БСП на предстоящите избори - това се питат хората, след като негова снимка със салам в уста обиколи социалните мрежи. Известният със своята висока трапезна култура зам.- председател на БСП явно е обиколил вече предизборните си райони и се е отдал на трапези с бъдещи избиратели, коментират ядосани социалисти.

За разлика от останалите партии, кандидатите на БСП правят своите срещи в кръчми, офиси и частни домове, тъй като трудно могат да напълнят зала и на малко селско читалище, възмутени са дори местните лидери. 

В конкретния случай става ясно, че Зафиров е решил да отпразнува рождения ден на бившия шеф на ВМЗ-Сопот Иван Иванов, който стана скандално известен с това, че е живял в къща в Хисаря за 4500 лева на месец за сметка на държавния военен завод. Иванов бе някога и зам.-министър на отбраната. 

Зафиров, който е любимец на соцлидерката Корнелия Нинова, е един от основните стълбове на комуникация с бившите военни, но за любовта на офицерите от запаса и резервистите той мери сили с другия заместник на "Позитано" 20 и шеф на предизборния щаб Борислав Гуцанов.

И макар за военния моряк мандатът във Варна да изглежда почти сигурен, а пътят към 49-ото НС - добре отъпкан, Зафиров е водач на цели 2 листи, но потенциално нито една от тях може да не излъчи депутат от БСП в идния състав на парламента. 

Рисковано е участието на бесепарите в списъците и от Хасково, и от Враца, където  почитателят на колбасите бе нагласен от "Позитано" 20.