Ще оцелее ли легендарното кино „Влайкова”?

Необходими са 75 000 лева за нов прожекционен апарат

Новини
14:53 - 05 Декември 2019
4148
Ще оцелее ли легендарното кино „Влайкова”?

Доброволци правят опит да вдъхнат нов живот на най-старото кино в София - "Влайкова". Ръководството на киното обяви, че има нужда от помощ, за да продължат дейността си. Събират се средства за нов прожекционен апарат.

"Намира се в най-старото работещо кино в София. С колегите решихме да направим дарителска кампания за събиране на средства за обновяване на киното, по-скоро технически. Има нужда от нов прожекционен апарат DCP. Нашият е стар и по-скоро е подходящ за домашно видео", обясни Николета Алексиева от кино "Влайкова".

От думите ѝ стана ясно, че киното има нужда също от ново осветление, ново озвучаване и от сценичен инвентар. Най-належащ и важен обаче е прожекционният апарат, който струва 75 хил. лева - непосилна сума за служителите в киното. До момента са събрани близо 3000 лева от необходимата сума главно чрез дарителска кампания.

"Тази кампания е много важна за нас. Държим да я разпространим и призоваваме за дарения всички хора с усет към изкуството. Пуканки не желаем да има, защото уютът тук е много различен", каза още Алексиева.