Ще предават пряко мачове от Трета лига, букмейкър стана спонсор

Спорт
11:20 - 31 Юли 2024
980
Ще предават пряко мачове от Трета лига, букмейкър стана спонсор

Дни преди старта на сезон 2024/25 в Трета лига Българският футболен съюз сключи ново партньорство с букмейкърска компания.

На пресконферецията във футболната централа в Бояна, на която беше обявено сътрудничеството между двете страни, присъстваха президентът на АФЛ и член на ИК на БФС Румян Вълков, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, а от страна на компанията беше маркетинг директорът Десислава Захариева.

За първи път Трета лига ще има свой официален спонсор, а новият партньор декларира своите намерения за разрастване на инвестицията и инвестиране в продукта. Очаква се сътрудничеството да бъде не само в подкрепа на аматьорския футбол, а и да допринесе с допълнителни позитиви за клубовете.

“Дълго търсихме вариант за тв излъчване на мачовете от Трета лига и мога да кажа, че сме подписали един добър договор. Той е за една плюс една години и ще ни даде възможност за популяризиране на аматьорския футбол. Бяха доста дълги преговори, но мисля, че защитихме интереса на българския футбол. Имаме четири зони с общо 85 отбора и 43 мача на седмица. Това е потенциал, който не е развит, но определено се радва на интерес. Дано да успеем да покажем тази радост от играта, която местните хора изпитват с техните си отбори”, коментира Борислав Попов.

“Изключително съм щастлива, че нашата компания е първият партньор на БФС за Трета лига. Първата ни цел е да се използва огромният потенциал, който има в това първенство. Работим по тотален ребрандинг на Трета лига, а също така искаме да има и обратна връзка с феновете”, допълни пък Захариева.

“Искаме да популяризираме първенството в Трета лига, което е на доста добро ниво. Искам хората в тези клубове да усетят резултата от своя труд. Пари за отборите, чиито мачове ще се излъчват, ще има, но не очаквайте някакви невероятни суми. Надявам се, че това ще мотивира още клубовете, за да продължат да си търсят нови спонсори. Смятам, че БФС прави всичко, което е по силите ни, за да помагаме на тези клубове”, каза от своя страна президентът на Аматьорската лига и член на Изпълкома Румен Вълков.