Ще сложи ли край на мизерията бъдещият кмет на район „Витоша”

Кварталите "Павлово" и "Княжево" с мижаво осветление, разбити тротоари и липса на спирки

Новини
12:30 - 17 Август 2023
7572
Ще сложи ли край на мизерията бъдещият кмет на район „Витоша”

Само след 2 месеца и половина, софиянци ще се запознаят с новите районни кметове. Триото ПП-ДБ и „Спаси София” вече представи ентусиастите, мераклии  за изключително отговорните постове в столицата.
 
Сблъскали се челно с мизерията в една от столичните територии – район „Витоша”, отсега предричат, че бъдещият управник ще трябва здраво да запретне ръкави, за да се справи с мизерията. Жителите на крайните квартали отсъждат, че живеят в най-изоставените райони в София.
     
От години, хората в Павлово” и „Княжево” с огорчение отбелязват, че една от най-красивите като локация и природа територия е зарязана сама на себе си. Мнозина са категорични, че в няколко мандата вече дори не са забелязали, че имат кмет. Безобразни очукани и разбити тротоари, вечни ремонти по линията на трамвай Петицата и нередовен транспорт са само част от проблемите.

Потънал в мизерия е и кв. „Княжево”, който прилича на призрачно гето от 70-те. Порутени сгради, лоши улици, ужасно осветление и спирки, достойни за хорър - това представлява старият софийски квартал, любим за начална точка на излет за софиянци.

Единственият прах в очите остават новите сгради, повечето от които в "Павлово", които дават измамен блясък на т.нар. крайни квартали.

Един от кандидатите за доста неудобния и труден пост вече е ясен – това е архитект Зарко Клинков, който от почти 10 години се занимава с инвестиционно проектиране и строителство.

Клинков увери, че като жител на София, е наясно с проблемите на града и въпросните части от София. Архитектът се зарече да потуши 3 язви в града – лошата среда в кварталите – липсата на тротоари, паркинги, осветление и зелени площи.

Дали новият кмет на район "Витоша" може да пребори лошата среда, липсата на средства, ниската хигиена, неподдържаните градинки, ужасните тротоари, тепърва ще се види, но засега местните не вярват, че кварталите им могат да изглеждат различно и да се радват на нормални, европейски условия на живот.