Ще стане ли граничарка Джена?

На този етап певицата не се вижда да пази страната ни от чужди набези, но човек никога не знае

Нещо за четене
12:43 - 24 Септември 2024
2413
Ще стане ли граничарка Джена?

Фолк певицата Джена сподели, че България заема безценно място в нейното сърце. „Израснала съм с много истории за нашата страна. Много се интересувам от история и смятам, че съм прочела доста неща за съществуването ни” – разкри тя.

“Нека да бъдем винаги здрави и уверени! Ние сме горди българи – да пазим това, което имаме, защото имаме не само история и традиции. Ние сме народ, който вярва в семейството, който се крепи на семейството и духа на християнската сила. Пожелавам на всички българи днес да събудят и поддържат този дух” – каза фолк звездата пред Нова тв.

„Обичам българския фолклор до такава степен, че чувствам дори някаква болка, когато изпълнявам бавните народни песни. За мен България е не само тясно свързана с фолклора, но и с много ценности, обичаи и традиции” – подчерта изпълнителката и допълни, че на любов към страната ни са я научили нейните родители.

Наскоро Джена се дипломира по специалност, свързана с противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. Тя се показа с диплома в ръка броени дни преди първородният й син Наки да прекрачи за първи път училищния праг.

Признава, че за да придобие специалността учила осем години с прекъсвания, заради много й сценични ангажименти и двете бременности.

“Аз буквално се хвърлих в една нова материя. Но пък се справих идеално, наложи ми се да прекъсна година-две. И двете бременности изкарах в учене, тази информация, която получавах за мен беше много чужда, но успях да се справя” – сподели певицата в студиото NOVA.

По думите й на този етап не се вижда да е граничарка и да пази страната ни от чужди набези, но човек никога не знае.

Джена разкри, че е написала и детска приказка, но на този етап няма как тя да види бял свят заради името й.

“Имаше идея тази приказка да излезе, свързах се с едно издателство, но те сметнаха, че понеже съм изпълнителка в попфолк жанра, няма да се хареса това като име. Искаха от мен да си сменя името, да имам различен псевдоним. Аз си казах: Оле, още един псевдоним, още една такава история… По-добре да изчакам децата малко да пораснат и в един момент ще си дойде това решение и тази моя нереализирана мечта. Аз от дете пиша. Обичам да пиша и на този етап го влагам в текстовете и в музиката си”.