Ще търсят Паскал с Европейска заповед за арест

Новини
16:20 - 18 Юли 2024
809
Ще търсят Паскал с Европейска заповед за арест

Никола Николов - Паскал е бил търсен на всичките си известни адреси, дори има данни, че на 5 април, 2 дни след акцията по аферата в митниците, е отишъл в Сърбия. Затова ще бъде търсен с Европейска заповед за арест, въпреки че не само адвокатката му Галя Гълъбова, но и прокурор Емил Петров, поискаха тя да не бъде издавана, реши Софийският апелативен съд. 

Паскал не бе открит на 3 април. Тогава бяха арестувани бившата шефка на Митниците Петя Банкова, бизнесменът от Хасково Стефан Димитров и баща му Марин. Обвинен и освободен с гаранция бе бившият главният секретар на МВР Живко Коцев, а основната фигура в схемата Николай Николов-Паскал беше обявен за издирване. Според обвиненията всички са участници в организирана престъпна група за контрабанда на цигари през границата и за длъжностни престъпления.

След становището на прокурор Петров САС се оттегли на близо 3-часово заседание. На него магистратите решиха, че Паскал трябва да бъде издирван с Европейска заповед за арест. А съдия Галя Георгиева дори каза, че не приема за  законосъобразно казаното от прокурора от Апелативна прокуратура - София. Тя не го назова по име. 

Така Паскал ще бъде търсен с Европейска заповед за арест, макар според адвокатката му Галя Гълъбова той да се лекува в страна извън Европа.