Щедрост: Наш емигрант в Чикаго дарява къща за офис на Цветанов

Новини
14:05 - 18 Септември 2020
5300
Щедрост: Наш емигрант в Чикаго дарява къща за офис на Цветанов

Любопитни подробности за партията си "Републиканци за България" съобщи бившият зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов в Пловдив. Стана ясно, че наш сънародник - Иван Тодоров, живял 30 години в Чикаго, ще дари къща в Пловдив за офис на новата организация. Някогашният втори в управляващата партия се похвали, че в редиците на партията му има предимно млади и образовани хора. 

Политическият проект на Цветанов стартира реално на 20 септември. Тогава ще има среща с хората, които са част от Инициативния комитет. Те ще приемат учредителна декларация. Самото учредяване ще е на 27 септември, когато ще бъде гласуван уставът и органите за управление на новата партия.

„Над 60 % хората в Инициативния комитет, които са около 100, са нови лица и въобще не са се занимавали с политика, но изповядват евроатлантическите ценности. Само от 5 до 7 ще са бивши членове на ГЕРБ. Има страшно много млади хора", увери Цветанов. В ръководството влиза и щангистът Благой Благоев, който представлява българската общност в Мелбърн. 

"Има българи, които над 40 години живеят и работят в Германия. Има млади хора, които са завършили в Берлин, в Лондон, във Вашингтон. Има представители от средите на здравеопазването, образованието, също адвокати, които ще участват активно в нужната промяна на съдебната система“, разкри Цветанов. 

Той подчерта, че за един политически проект е много важно уважението и толерантността към всеки един етнос. „В „Републиканци за България“ ще има много важни и знакови хора, които под една или друга форма са участвали в други проекти, но винаги са искали да има защита на правата и свободите на всички български граждани, независимо от техния етнически произход. Ще има представители на различни етноси в този проект. Това ще бъде първият национален политически проект, който ще даде равната представителност на всички с различен етнически произход.  Уважавам и мюсюлманите, и християните, и арменците, и евреите“, посочи той. 

Цветанов каза още, че в рамките на няколко месеца политическият проект вече има изградени структури с почти над 70 % покритие в Пловдивско. На национално ниво, ядра са създадени в 70 % от страната. 

„Искам да възприемате „Републиканци за България“ не като проектът на Цветан Цветанов. Това е проектът, който обединява център-дясно мислещите български граждани, това е проектът, който няма да бъде лидерски. Искаме да има реален политически живот и затова в бъдещия политически проект ще има изпълнителен съвет от над 30 души, за да може както експертизата, така и политическия опит да бъдат съвместявани“ , категоричен беше Цветанов.