Щедростта на Мъск : 1 милион долара всеки ден в подкрепа на Тръмп

В събота милиардерът заяви, че ако Харис спечели, това ще бъдат „последните избори“, намеквайки, че САЩ вече няма да съществуват

Новини
15:52 - 20 Октомври 2024
2625
Щедростта на Мъск: 1 милион долара всеки ден в подкрепа на Тръмп

Милиардерът Илон Мъск обеща в събота да дарява 1 млн. долара всеки ден до изборите през ноември на човек, който е подписал онлайн петицията му в подкрепа на конституцията на САЩ, пише Инвестор, цитирайки Ройтерс.

И побърза да го направи, като възнагради с чек за 1 млн. долара човек, който присъства на събитието му в Пенсилвания, целящо да привлече поддръжници на кандидата на републиканците за президент Доналд Тръмп. Победителят се казва Джон Дреър, съобщиха организатори на събитието.

„Между другото Джон нямаше никаква представа. Но както и да е, заповядай“, каза основателят на Tesla, докато връчваше чека на Дреър.

Паричната награда е поредният пример за това как Мъск използва изключителното си богатство, за да влияе на оспорваната президентска надпревара между Тръмп и конкурентката му от Демократическата партия Камала Харис.

Мъск създаде America PAC, организация за политически действия, която основа в подкрепа на предизборния щаб на Тръмп. Групата помага за мобилизирането и регистрирането на избиратели в колебаещи се щати, но има признаци, че не успява да изпълни целите си.

Събитието в Харисбърг е третото в Пенсилвания, където Мъск обрисува изборите през ноември в мрачни краски и насърчи поддръжниците да гласуват навреме и да убедят и други да го направят.

В събота той заяви, че ако Харис спечели, това ще бъдат „последните избори“, намеквайки, че САЩ вече няма да съществуват. Той допълни, че двата опита за убийство срещу Тръмп доказват, че той нарушава статуквото така, както Харис няма да го направи. Мъск заяви още, че затова никой не се опитва да убие Харис.