Що за отбор е Клуж и какви футболисти ще се изправят срещу ЦСКА

Опитен състав, като повечето играчи на румънците са около и над 30 години

Спорт
11:57 - 21 Октомври 2020
4107
Що за отбор е Клуж и какви футболисти ще се изправят срещу ЦСКА

ЦСКА утре започва похода си в груповата фаза на Лига Европа. В първия си мач червените се изправят срещу румънския ЧФР Клуж, който е шампион на своята страна в последните три сезона и има общо 6 титли за последните 10 години. С една дума - хегемон.

Представяме ви състава на ЧФР Клуж, за да имате представа срещу какъв противник ЦСКА ще кръстоса шпаги на стадион "Васил Левски".

На вратата е Кристиан Балградеан. Той е румънец, на 32 години. Ново попълнение е за Клуж. Предишните 3 сезона е играл в Стяуа. До момента е изиграл 10 мача за отбора и в тях е допуснал 7 гола.

Отдясно на отбраната вероятно ще действа, 29 годишният босненец Матео Сушич.

В центъра на защитата със сигурност ще видим един от най-опитните играчи на Клуж - бразилецът Пауло Винишиус. Той е на 36 години и е вече четвърти сезон в отбора. Играе много добре с глава и не рядко отбелязва голове.

До него ще действа Андрей Бурка. Румънец, на 27 години. Национал на северната ни съседка. Втори сезон в Клуж.

Ляв бек е капитанът на румънците Камора. С 9 сезона зад гърба си, 34-годишен. Национал на Румъния.

В средата на халфовата линия румънците продадоха редовно играещия Михай Бордеяну и вероятно ще започнат с хърватина Джокович. На 30 години е и това е 4-тият му сезон в отбора.

А до него Константин-Паун Александру. Той е на 25 години и е юноша на Клуж.

Друг халф е още един румънски национал - Чиприан Йоан Деак. На 34 години и със 7 сезона за отбора. Като има и 2-годишно прекъсване през 2015-та и 2016-та, когато е играл за отборите на Актобе и Тобол.

Четвъртият в халфовата линия на румънците ще е или 37-годишният Овидиу Хобан, или 32-годишният френски футболист Мишел Перейра, но той влиза повече като резерва.

В нападение Петреску почти със сигурност ще започне с венецуелеца Марио Рондон. Той е на 34 години и това е втори сезон за него в тима.

И на върха на атаката - взетият тази година от Херманщадт, 24 годишен хърватин Габриел Дебелю. Този сезон има 2 гола от 6 мача, а в миналия - 12 попадиня в 30 срещи.

Обобщаващо - опитен състав в застаряваща възраст, ако във футбола може да се говори за стари и млади.