Що за професор е бащата на ЛиЛана? Колкото Стоичков е доктор...

Крими
16:00 - 29 Април 2020
46396
Що за професор е бащата на ЛиЛана? Колкото Стоичков е доктор...

Таткото на ЛиЛана Христо Деянов, по-известен като Пеещия доктор от телевизия СКАТ, се хвърли на амбразурата на брани честта на певицата и братчето й Скилър, закопчани за злоупотреба с еврофондове. Кардиологът с китара се кле и кръсти в честността на децата си, но самият той има някои доста странни моменти в своята биография, проучи Lupa.bg. Начело с титлата "професор", с която гордо се кичи, но всъщност... не притежава.

Христо Евгениев Деянов е хабилитиран доцент, но с професурата му нещата стоят доста по-особено. Той е "почетен професор" в собствената си Академия "Здравословно" от 2013-а година. С думи прости - титлата му е присъдена служебно, а не въз основа на научи публикации. Точно както Христо Стоичков, например, е почетен доктор на Софийския университет. Но, слава Богу, Камата никога не е настоявал да го наричат д-р Стоичков.

Ето факсимиле от "професурата" на Деянов:

Близо 600 видни българи са получили почетни титли, най-често "доктор хонорис кауза", от академичните ръководства на университети и институти през последните години. Рекордьор по най-голям брой удостоени "архонти" в академичните среди - 340, е Софийският университет "Св. Климент Охридски", който приема тази практика още през 1902 г.

Почти няма политик, който да не е "намазал" подобна титла. От Стефан Софиянски, до Сергей Станишев, който е почетен доктор на Дипломатическата академия на МВнР на Русия. Тодор Колев, Франц Бекенбауер, Сергей Бубка, Иван Абаджиев, Карло Анчелоти - все носители на почетни титли. И барабар с тях - "професор" Христо Деянов.

Доктор Камата...