Щурите лафове на Жоро Попвасилев от Шампионската лига

Белокосият титан на мисълта стана Емо Чолаков на футболните коментатори

По света
15:59 - 07 Ноември 2019
7376
Щурите лафове на Жоро Попвасилев от Шампионската лига

Белокосият титан на мисълта Георги Попвасилев се превърна в Емо Чолаков на футболните коментатори. От известно време насам всеки мач с неговия глас в телевизионния ефир се превърна в празник за запалянковците с повече чувство за хумор. Мнозина от тях дори сядат с тефтер и химикалка, за да запишат щурите му бисери, които след това се бълват из социалните мрежи. Макар и предварително заучени, лафовете на Жоро Попвасилев определено веселят. Снощи на мача от Шампионската лига между германския Байерн и гръцкия Олимпиакос в Мюнхен коментаторът стигна нови висини във футболната си поезия.

Ето най-силните лафове на Жоро Попвасилев от мача:

 „Добър вечер, уважаеми зрители, лягайте на канапето, отваряйте шишето, ишиасът ви да щрака, заедно чакаме първата атака.”

„Тези, които са дошли на поход от земите на Ахил, Херкулес и Одисей. На врата си те страх едва ли внушават и лесна плячка се очаква те да станат. Сизифовски се очакват да са мъките им в този мач срещу наследниците на Баварските крали Лудвиг I до XI.”

“Ханзи Флик (б.а. временният треньор на Байерн)! Флик се превежда от немски - „кръпка”. Ханзи дойде да закърпи положението, но едва ли ще изтрае до Коледа, кандидатите са много.”

„Трябва да признаем, че малко скучновато върви този мач… Мисля си, дали да не ви предложа да си вземете лист и молив, пък аз да ви издиктувам една рецепта за бисквитена торта.”

„...за да спре този мач да се точи като макарон на фурна.”

„Опитаха се с центрирания отляво и отдясно, но общо взето нищо не опитаха – нито по крилата, нито през центъра.”

„А бе, чудя се на тъзи (б.а. – така го изговаря) смяна на Ханзи Флик, ама той си знае.”

„И понеже аз много дрънкам и говоря, ама точно тоя дето го пусна, вкара гола.”

„Айде по-спокойно с тия жестове, драги баварци.”

„И я оплескаха играчите на Байерн, типично за този мача.”

„Аз лично ви споделих всичките си наблюдения за този мач, които 90 минути се трупаха като тлъсти пъдпъдъци пред оптичен мерник на ловна пушка.”