Щутгарт хапна три аспирина в Леверкузен

Байер продължава да крачи към Купата на Германия

Спорт
10:59 - 07 Февруари 2024
1415
Щутгарт хапна три аспирина в Леверкузен

Байер Леверкузен премина през много голямо изпитание, но в крайна сметка успя да се класира за полуфиналите на Купата на Германия, след като отстрани Щутгарт с 3:2 на „БайАрена“.

Двубоят бе изключително емоционален и премина през много обрати, но в крайна сметка, воденият от Чаби Алонсо отбор продължи със силното си представяне и се класира за полуфиналната фаза на надпреварата.

Щутгарт поведе с 1:0 в 11-ата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на домакините Валдермар Антон бе най-съобразителен и вкара с глава топката във вратата на Матей Ковар.

Гол на Патрик Шик в 40-ата минута не бе зачетен заради засада.

Александър Нюбел направи много добро спасяване в 43-ата минута, отразявайки опасния удар на Алехандро Грималдо.

Нюбел отново демонстрира много добрия си рефлекс в 48-ата минута, спасявайки удар на Патрик Шик.

Байер Леверкузен успя да изравни резултата в 50-ата минута. Роберт Андрич с удар от границата на наказателното поле на Щутгарт вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Нюбел.

Щутгарт отново излезе напред в резултата в 58-ата минута, когато Крис Фухрих се възползва от подаване на Енцо Мило и вкара топката във вратата на Ковар.

Байер Леверкузен отново успя да изравни резултата в 66-ата минута. Флориан Вирц показа страхотна визия при изграждането на атаката и с чудесен пас намери Амин Адли, който отблизо вкара топката във вратата на Александър Нюбел.

Байер стигна до победния гол в 90-ата минута. Вирц отново демонстрира страхотния си поглед върху случващото се на терена. Той сложи топката на главата на Джонатан Та, който отблизо не пропусна да вкара за 3:2 във вратата на Нюбел.

Така Байер Леверкузен се превърна в третия полуфиналист за Купата на Германия, след като за тази фаза на турнира вече се класираха Кайзерслаутерн и Фортуна Дюселдорф.