Щутгарт тръшна Юве, ПСЖ се провали срещу ПСВ

Старата госпожа завърши с 10 души, германците пропиляха и дузпа

Спорт
00:16 - 23 Октомври 2024
2461
Щутгарт тръшна Юве, ПСЖ се провали срещу ПСВ

Щутгарт се наложи над Ювентус с 1:0 на „Алианц Стейдиъм“ в мач от третия кръг в основната фаза в Шампионска лига.

Големият герой за „швабите“ бе Ел Билал Туре, който реализира победното попадение за гостите дълбоко в добавеното време на мача.

По този начин нападателят на Щутгарт открадна шоуто на Матиа Перин, който направи 9 феноменални спасявания, включително и дузпа, изпълнена от Енцо Мило. Италианският страж обаче не успя да спаси точката за Ювентус в двубоя.

Щутгарт стигна и до гол в 48-ата минута чрез Дениз Ундав, но той не бе зачетен след преразглеждане на ситуацията чрез ВАР, а Ювентус завърши срещата с 10 души, след като капитанът Данило бе изгонен в 86-ата минута след втори жълт картон.

След този успех „швабите“ натрупаха 4 точки в актива си, като се изкачиха до 16-о място в подреждането, докато Ювентус остава 11-и с 6 точки.

ПСЖ и ПСВ Айндховен завършиха наравно 1:1 в среща от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Гостите откриха резултата в 34-ата минута с попадение на Ноа Ланг, но гол на Ашраф Хакими донесе точката за парижани.

Така отборът на Луис Енрике претърпя втори поредни неблагоприятен резултат в турнира след загубата от Арсенал в миналия кръг. ПСЖ вече е с 4 точки, докато “филипсите” са с две.