Шут! Спортинг аут от евротурнирите

Спорт
15:03 - 26 Януари 2022
2128
Шут! Спортинг аут от евротурнирите

Тежка санкция грози португалския Спортинг Лисабон, след като Апелативната камара на Комитета за финансов контрол на УЕФА (CFCB) отхвърли жалбата на „лъвовете“ срещу глобата и изваждането на клуба от европейските клубни турнири за три сезона за неспазване на изискването да няма просрочени задължения. Това съобщиха от УЕФА.

CFCB потвърди изключването на клуба от следващия клубен турни (Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите), за което той се класира през сезоните 2022/23, 2023/24 и 2024/25 г., освен ако преди 31 януари не може да докаже, че е платил сумата, която е трябвало да плати най-късно до 15-ти, съгласно споразумение с друг клуб.

Решението, съобщено този вторник, също потвърждава глобата от 250 000 евро, наложена на португалския клуб. така Спортинг няма да може да участва в евротурнирите през следващите три сезона, освен ако не докаже, че се е разплатил до 31 януари или не подаде писмено заявление за удължаване на срока за плащане, което обаче не се знае дали ще бъде прието.