Швейцария и Швеция продължават без загубена точка

Спорт
11:21 - 19 Май 2023
1779
Швейцария и Швеция продължават без загубена точка

Швейцария и Швеция постигнаха четвърта поредна победа на световното първенство по хокей на лед за мъже, което се провежда в Латвия и Финландия.

В мач от група "В" в Рига швейцарците се наложиха с 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) над състава на Словакия. По този начин "кръстоносците" запазиха перфектния си баланс от победи, а двата гола, които допуснаха във втората третина на мача, бяха първите във вратата им от началото на световното.

Йонас Зигентхалер и Нино Нидеррайтер дадоха преднина от 2:0 на Швейцария с голове в началото на първата и началото на втората третина, но веднага след това Словакия върна един гол чрез Андрей Кудерна.

Малко преди края на втората третина Кевин Фиала пропусна наказателен удар за Швейцария, а малко по-късно словаците изравниха с попадение на Павол Регенда.

В последния период Швейцария успя да наложи волята си и с голове на Кристиан Марти и Гаетан Хаас на празна врата успя да стигне до успеха.

В класирането в група "В" Швейцария води с 12 точки, пред Канада с 11 и Чехия с 10. Чехите изоставаха срещу аутсайдера Словения, но в крайна сметка спечелиха с 6:2 (0:2, 1:0, 5:0).

Миха Верлич и Ян Урбаш дадоха изненадваща преднина от 2:0 на словенците в първата третина, но във втората Чехия съкрати изоставането си чрез Доминик Кубалик.

Отново Кубалик изравни в началото на последния период, а малко след това Роман Червенка даде първа преднина на чехите. До края на мача Михал Кемпни, отново Кубалик и Якуб Флек оформиха победата на Чехия.

В група "А" в Тампере Швеция постигна победа номер четири след 7:1 (3:1, 3:0, 1:0) над Унгария. Шведите спечелиха всяка една от трите части на мача, като два гола вкара Якоб де ла Роуз, а по веднъж се разписаха Оскар Линдберг, Денис Еверберг, Андре Петерсон, Джонатан Бергрен и Лукас Реймонд.

За Унгария единственото попадение вкара Роланд Киш в осмата минута на мача, за да намали на 1:2.

В другия мач от групата Германия постигна първа победа на шампионата след 6:4 (0:1, 3:1, 3:2) над Дания.