Сиатъл детронира шампиона Колорадо

Спорт
12:42 - 01 Май 2023
1761
Сиатъл детронира шампиона Колорадо

В своя дебют в плейофите за купа „Стенли“ отборът на Сиатъл Кракен взе скалпа на действащия шампион в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Колорадо Аваланш. Тимът от щата Вашингтон се наложи с 2:1 като домакин в решителния седми мач между двата тима от първия кръг на елиминациите.

И трите гола в срещата паднаха в рамките на вторите 20 минути, като първите две бяха за домакините от Сиатъл. Оливър Бьоркстанд откри резултата 3:24 след началото на втория период преди 3:58 по-късно отново той на удвой аванс на Кракен. Мико Рантанен върна едно попадение за шампионите, след като се разписа 28 секунди преди края на частта, когато Аваланш бяха с човек повече на леда.

Това обаче се оказа недостатъчно за гостите, които само година след триумфа си в НХЛ напускат плейофите още в първия кръг. На вратата за тях в седмия мач бе роденият в Русе Александър Георгиев, който отрази 25 шайби. Бившият вратар на Колорадо Филип Грубауер, който премина като свободен агент в Сиатъл през лятото на 2021 година, завърши мача с 33 спасени удара.

Във втория кръг на плейофите Сиатъл ще се изправи срещу тима на Далас Старт, който се наложи в шест мача срещу Минесота Уайлд в първия кръг на елиминациите. Първият двубой от серията между двата тима ще бъде в сряда от 4:30 часа сутринта българско време в Тексас. Далас ще приеме първите два мача от серията, както и мачове №5 и №7, ако се стигне до тях, а останалите срещи ще се играят в Сиатъл.