Сигнал в Lupa.bg: Лекари ограбват народа - прибират пари и с направления

Новини
14:45 - 15 Февруари 2020
16577
Сигнал в Lupa.bg: Лекари ограбват народа - прибират пари и с направления

Лекари без съвест и ламтящи за още повече пари, ограбват народа, алармираха Lupa.bg потърпевши. На доста места в провинцията, положилите Хипократова клетва, се възползват от затрудненото здравословно състояние на хората и най-безцеремонно взимат пари за услуги, които са безплатни, тъй като са с направление, т.е. по Здравна каса.

В Русе, Плевен, Свищов, Монтана, Шумен, Велико Търново и Горна Оряховица пропищяха от такива лекари, но никой нищо не прави по въпроса.

В болниците в тези градове постоянна практика е пациентите да отиват за някакво изследване при специализираните лекари и то с взето от личния лекар направление. Когато отидат в кабинета, те научават, че трябва да си платят услугата, макар и в не пълния й размер.

Най-често срещаните злоупотреби са за Ядрено-магнитен резонанс и скенер, тъй като те са най-скъпи - в различните болници варират, съответно от 360 до 150 лева.

"Казаха ни, че трябва да си платя за резонанс, независимо че имам направление", оплака се пред Lupa.bg възрастна жена от Велико Търново.

Разследване на нашата медия показва, че талоните, които се раздават за такъв вид изследвания, са доста повече от обявените, но най-често се пазят за "свои хора".

От това страдат обикновените хорица, възрастните, за които се смята, че не е необходимо да получат такъв вид помощ, тъй като вече са "взели-дали". Този израз е бил употребен в болницата в Монтана и то пред свидетели, но отново институциите не взимат мерки.