Силен старт за Григор Димитров във Вашингтон

Българинът надви Макензи МакДоналд

Спорт
22:48 - 01 Август 2023
4647
Силен старт за Григор Димитров във Вашингтон

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, стартира победеносно на турнира на твърди кортове от сериите ATP 500 в американската столица Вашингтон. Първата ни ракета надделя с резултат 2:0 сета (7:6(6), 6:2) срещу американеца Макензи МакДоналд в първия си мач на турнира на твърди кортове от сериите ATP 500 във Вашингтон.

В първия кръг българинът почиваше, тъй като е поставен под №5 в схемата, а МакДоналд, който е 60-и в световната ранглиста, надви Диего Шварцман от Аржентина с 6:3, 6:3 за близо час и 20 минути игра.

Това бе трети сблъсък между Григор и американеца, като в първия българинът спечели трудно в пет сета на Australian Open през 2018-а, а миналата година МакДоналд триумфира след чист успех на „Мастърс“-а в Маями.

"Помня загубата ми от него. Бях различен играч, беше различен мач. Не мога да се оплаквам, защото тялото ми се справя отлично. Наслаждавам се, правя правилните неща, а феновете се радват.

Стараех се да съм постоянен през цялото време, защото той е много агресивен, когато получи време да играе с топката.

Трябваше да съм много спокоен във всички ситуации и да натискам, когато усетя, че е моят момент. В Северна Америка през последните шест години се наслаждавам на всичко на корта и извън него.

Опитвам всичко най-полезно и вече мога да се фокусирам върху себе си и върху точните неща, които да правя”, каза Гришо.