Силна експлозия във фабрика за боеприпаси в Русия, има загинали

Новини
18:54 - 20 Юни 2023
3304
Силна експлозия във фабрика за боеприпаси в Русия, има загинали

Четирима души загинаха и няколко бяха ранени при експлозия във фабрика за производство на барут в Централна Русия, съобщиха властите, според които причината е инцидент.

Експлозията е избухнала "на територията на фабриката за производство на барут в Тамбов", град на около 400 км югоизточно от Москва, съобщи местният клон на руското министерство на извънредните ситуации, цитиран от руските информационни агенции.

"Засега имаме информация за четирима загинали и за ранени" при експлозията, се казва в съобщението. Според губернатора на Тамбовска област Максим Егоров взривът е предизвикал пожар, който бързо е бил овладян. Той се дължи на "човешки фактор", заяви губернаторът, но подчерта, че със сигурност не става дума за нападение.

От началото на офанзивата в Украйна през 2022 г. в Русия са извършени няколко нападения с дронове и саботажи, предаде БТА.

"Няма заплаха за работниците в завода, нито за жителите на съседните населени места", добави Егоров, като добави, че заводът продължава да работи нормално и производството не е спряно.