Силна Румъния разби слаба Украйна

Бивш треньор на ЦСКА изведе северните ни съседи до класическа победа на Евро 2024

Спорт
17:52 - 17 Юни 2024
2652
Силна Румъния разби слаба Украйна

Румъния, водена от бившия треньор на ЦСКА - Едуард Йорданеску, спечели с класическото 3:0 срещу Украйна в откриващата среща и за двата отбора от група Е на Евро 2024.

Това дава самочувствие на северните ни съседи преди оставащите им два сблъсъка с отборите на Белгия и Словакия, които също са в същата група и играят малко по-късно днес.

Флоринел Коман отправи първия точен удар в мача в 8-ата минута, но Андрий Лунин бе сигурен и спаси.

Първата по-добра възможност за Артьом Довбик се откри в 22-ата минута, но ударът му бе много неточен, пращайки топката над напречната греда на вратата на Флорин Ница в аут.

Румъния поведе с 1:0 срещу Украйна в 29-ата минута. Украинците допуснаха много груба грешка пред своята врата. Първи Циганков прецени да върне една топка назад към Матвиенко, което се оказа грешно.

Защитникът не беше убедителен, забави се с решението и това даде възможност на Денис Дръгуш да го пресира. След това бранителят върна топката към Лунин, който също бе пресиран от Дръгуш. Лунин изчисти топката право в краката на Денис Ман, който подаде към Николае Станчу, а той с много хубав удар от границата на наказателното поле на Украйна вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Лунин.

Михайло Мудрик имаше много добра възможност да изравни резултата в 37-ата минута, но след удара му топката се удари в неговия съотборник Степаненко.

След това никак не лоша възможност се откри пред Циганков в наказателното поле на Румъния, но той се забави и вместо да стреля подаде към Мудрик, който на свой ред сбърка и загуби топката.

Минута по-късно Денис Ман отправи много опасен диагонален удар, топката рикошира в крака на Степаненко и премина на опасна близост в страни от десния стълб на вратата на Лунин.

Николае Станчу изненада в 39-ата минута Лунин, след като директно от корнер насочи топката към вратата му. Вратарят на Украйна бе хванат неподготвен, тъй като беше направил две крачки пред голлинията си и след центрирането на Станчу топката срещна напречната греда на вратата на Лунин.

Румъния поведе с 2:0 в 53-ата минута след нова грешка на Андрий Лунин. Румънците организираха много добра контраатака. Разван Марин отправи удар от дистанция, Лунин плонжира, но не се намеси добре, топката мина под ръката му у влетя във вратата му.

Три минути по-късно Андрей Рациу отправи много опасен удар от малък ъгъл, след което Лунин се намеси и успя да избие в корнер.

Румъния направи резултата 3:0 в 57-ата минута. Денис Ман преодоля Шапаренко и Мудрик, след което пусна отличен пас към Денис Дръгуш, който отблизо не пропусна да вкара на празна врата.

Георгий Судаков отправи много опасен удар от разстояние в 77-ата минута, но стражът Ница отрази.

Две минути по-късно след центриране от фаул в наказателното поле на Румъния, Дръгушин продължи топката с глава, тя рикошира в Бурчъ и се насочи към вратата на Флорин Ница, който се намеси и спаси.