Силни балканци в Шампионската лига (СНИМКИ И ВИДЕО)

Почти сигурно ще има и българско участие в групите на надпреварата

Спорт
12:46 - 07 Август 2019
1869
Силни балканци в Шампионската лига (СНИМКИ И ВИДЕО)

Сръбският шампион Цървена звезда изпусна победата срещу датския ФК Копенхаген в първи двубой от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Срещата на "Мала Маракана" завърши 1:1, като сърбите пропиляха аванса си.

Мачът беше белязан и от безредици на трибуните, след като фенове на Цървена звезда се сбиха помежду си. Наложи се влизане на жандармерията, а пострадалите бяха извличани на пистата, където получиха медицинска помощ.

Домакините откриха резултата с гол на Милан Павков в 44-ата минута, а през втората част на няколко пъти с решителни намеси бившият вратар на Лудогорец и настоящ на Звезда - Милан Борян, предотврати изравняването на резултата.

Така се стигна до 84-ата минута, когато гостите получиха право да изпълнят дузпа, отсъдена за нарушение срещу резервата Пеп Биела. Домакините оспориха наказателния удар, но в крайна сметка Йонас Уинд застана зад топката и донесе равенството на Копенхаген с изпълнение в стил "Паненка".

Гръцкият ПАОК и холандският гранд Аякс завършиха 2:2 в Солун в първия си мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Така холандците, които през миналия сезон стигнаха до полуфиналите на най-престижния европейски турнир, получиха известно предимство преди реванша в Амстердам на 13 август.

Гостите поведоха още в 10-ата минута, когато след центриране на Хаким Зиеш от пряк свободен удар Димитриос Янулис прати топката в собствената си мрежа.

Черно-белите от Солун стигнаха до бърз обрат - в 32-та минута Чуба Акпом изравни, а в 39-та Лео Матош направи 2:1.

Аякс възстанови статуквото с попадение в 57-ата минута, когато Фернандо Варела се опита да изчисти топката пред своята врата, но тя се отби в краката на Клаас-Ян Хунтелаар и влетя в мрежата на ПАОК.

България почти сигурно ще има представител в груповата фаза на един от евротурнирите. Националът
Симеон Славчев направи голям мач за азерския „Карабах“, който срази АПОЕЛ (Никозия) с 2:1 като гост в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Победителят от дуела ще отиде в плейофа, а дори да отпадне, влиза директно в групите на Лига Европа. Славчев игра 90 минути, а „Карабах“ води до 90-ата минута с 2:0, когато допусна гол – искрицата надежда за кипърците.

Отстранилият Лудогорец в първия кръг на квалификациите на Шампионската лига отбор на Ференцварош се приближи до плейофите след равенство 1:1 като гост на хърватския Динамо в Загреб.

Белгийският Брюж победи с 1:0 у дома украинския гранд Динамо Киев в първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Украинците се включиха от тази фаза на надпреварата и стартираха със загуба, което оправда предварителните очаквания, че домакините са фаворит в тази среща.
 
Двубоят започна със ситуация пред вратата на Брюж, като украинците претендираха за игра с ръка, но реферът не посочи дузпа. Той обаче даде такава в 37-ата минута за нарушение на Караваев, която беше реализирана от лидера на Брюж Ханс Ванакен.