Силни експлозии в Киев

Удари са нанесени и във втория по големина град Харков

Новини
07:49 - 03 Март 2022
2804
Силни експлозии в Киев

Русия засилва ударите си срещу ключови украински градове, а жителите им продължават да оказват яростна съпротива. Боеве се водят на север, изток и юг в Украйна.

Около 3-4 силни експлозии са чути през нощта в Киев. Столицата официално е под украински контрол. Що се отнася до конвоя от танкове и военни камиони, който е до Киев, там изглежда няма движение, колоната е спряла. Говори се, че има проблем с недостиг на гориво и храна.

Удари са нанесени и във втория по големина град Харков. Удари от въздуха са нанесени и в град Изюм, на два часа югоизточно от Харков. Местните власти съобщават за най-малко осем загинали сред цивилното население, сред които и две деца.

Жителите на южния град Енергодар се събраха пред местната електроцентрала, за да не допуснат руските сили да поемат контрол над нея. А жителите на Мелитопол в югоизточната част на Украйна излязоха на протест срещу руското присъствие.

След редица потвърждавания и отхвърляния на информацията, град Херсон вероятно е под руски контрол. Ако тази информация се окаже вярна, това ще е първият голям град под руски контрол.

Очаква се преговорите между Украйна и Русия да продължат. Един милион души вече са избягали от Украйна в съседни страни, по данни на ООН. Снощи общото събрание на ООН осъди с огромно мнозинство действията на Русия в Украйна.