Силно включване на Везенков, на Сакраменто падна

Дюрант и Букър поведоха Финикс срещу Кливланд, нов провал за Милуоки

Спорт
11:09 - 05 Април 2024
1467
Силно включване на Везенков, на Сакраменто падна

Сакраменто Кингс и Александър Везенков загубиха със 109:120 гостуването си на Ню Йорк Никс в мач от редовния сезон на НБА. Така „кралете“ драстично намалиха шансовете за постигане на целта си – директно класиране в плейофите.

В „Медисън Скуеър Гардън" българският баскетболен национал направи вилно включване, което се оказа недостатъчно. Той вкара 11 точки, спечели две борби и направи 2 асистенции за 14 игрови минути.

В началото на втората четвърт гостите имаха огромен аванс от 21 точки, който някак си съумяха да проиграят. След поражението Сакраменто заема осмото място в Западната конференция, като при победа щеше да изравни Ню Орлиънс Пеликанс и Финикс Сънс. Първите шест в подреждането се класират директно за плейофите на НБА.

Междувременно Никс задмина Орландо Меджик на Изток, зае четвъртата позиция и доближи Кливланд Кавалиърс.

Най-резултатен за Ню Йорк срещу Сакраменто беше Джейлън Брънсън с 42 точки. При „кралете“ Домантас Сабонис направи 49-ия си пореден дабъл-дабъл с 21 точки и 14 борби.

Финикс Сънс постигна нов важен успех в НБА, след като победи Кливланд Кавалиърс със 122:101. Така "слънцата" се изкачиха до 6-ото място на Запад, което дава право на директно участие в плейофите. Отборът от Аризона е с идентични показатели с Ню Орлиънс Пеликанс, но е с по-добри резултати в директните мачове.

С основна роля за успеха бяха лидерите на Сънс, Девин Букър и Кевин Дюрант, които комбинираха за общо 72 точки - 40 за гарда и 32 за бившия играч на Оклахома Сити Тъндър и Голдън Стейт Уориърс.

Милуоки Бъкс пък допусна второ поредно неприятно поражение. В миналия си мач "елените" загубиха от Вашингтон Уизърдс, докато сега отборът на Док Ривърс бе победен от Мемфис Гризлис със 111:101. Джарън Джаксън реализира 35 точки за успеха на "гризлитата".

Останали резултати в НБА:

Вашингтон Уизърдс - Лос Анджелис Лейкърс 120:125

Шарлът Хорнетс - Портланд Трейл Блейзърс 86:89

Бруклин Нетс - Индиана Пейсърс 115:111

Минесота Тимбъруулвс - Торонто Раптърс 133:85

Ню Орлиънс Пеликанс - Орландо Меджик 108:117