Силвестър Сталоун се оказа българин (ВИДЕО)

Новини
12:41 - 29 Януари 2021 (обновена)
7062
Силвестър Сталоун се оказа българин (ВИДЕО)

Задържаните в операцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП деветима мъже са изработили фалшив паспорт на холивудския екшън герой Силвестър Сталоун. 

С майсторската изработка на документа за самоличност на световната филмова звезда фалшификаторите са искали да демонстрират, че нямат тайни в престъпния занаят.

Червеният паспорт на Сталоун е открит заедно с огромно количество неистинска валута в организираната група. Четирима от участниците в нея вече са обвинени. Предстои да бъдат привлечени и други лица.

Самият Сталоун едва ли предполага, че се е озовал в главната роля на новата бандитска продукция, която завърши с няколко ареста.

Парите, открити при акцията, са около 360 000 долара и 410 000 евро, стана ясно на днешния брифинг. 

"Четирима от участниците са задържани за срок от 72 часа", съобщи пред журналисти ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова

„Изключително добре работиха от ГДБОП, работихме на територията на Ямбол. Групата е извършвала дейност по изготвяне на неистински пари - долари и евро. Става дума за печатница, разбита през 2018 г. в Слънчев бряг, в която отново се работи.

Мястото е абсолютно идентично. , коментира Маджарова. „Участниците в групата са идентични, включително и осъждани за предходната разбита печатница. Единият е условна присъда, другият е по инстанции”, уточни тя.

„Печатницата е спирала дейност в резултат на предходното досъдебно производство за иззети всички пособия”, каза още тя.

От думите на шефа на ГДБОП главен комисар Любомир Янев стана ясно, че престъпниците са били доста по-предпазливи са в действията си. „Имали са точно изразена йерархия – лидерът не се е виждал с крайните купувачи. Има лица, които се занимават с посредническата дейност.