Симеонов прати пловдивския чалга-купон на Гешев

Зам.-парламентарният шеф посочи, че веселящите се грубо са нарушили здравните мерки

Новини
15:07 - 04 Ноември 2020
2601
Симеонов прати пловдивския чалга-купон на Гешев

Сигнал до главния прокурор, вътрешния и здравния министър за скандалния чалга купон в пловдивския бар "Сохо" внесе лидерът на НФСБ  и зам.-шеф на парламента Валери Симеонов.

На буйното парти на 2 ноември рожден ден празнувал общинският съветник от ЗС "Ал. Стамболийски Кирил Търев.

Симеонов посочва в сигнала, че събитието е протекло при грубо и демонстративно нарушаване на заповедите на здравния министър.

Присъстващите не са носели маски и не са спазвали изискванията за физическа дистанция. Напротив, дансингът е бил пълен с хора, допълва лидерът на патриотите.

Въпреки оплакванията на жителите от силната музика след полунощ полицаите не са се намесили да спрат веселбата.

Униформените служители се оправдали, че на празненството присъстват шефът на "Напоителни системи" Петко Димов и зам.-кметът на Пловдив Тодор Чонов - дългогодишен полицейски шеф, твърди в документа Валери Симеонов.

"Не искам да коментирам. Замесиха ме излишно. Бях гост за малко и си тръгнах. Нямам представа колко души са присъствали, не ги познавам", заяви вчера пред 24plovdiv.bg шефът на "Напоителни системи" Петко Димов.

От общината обаче отрекоха зам.-кмет да е присъствал на тържеството.

Симеонов настоява прокуратурата да разследва действията на длъжностните лица след сигналите на гражданите до телефон 112.

Той иска от главния прокурор да провери дали няма корупционна практика в МВР, тъй като това не бил първият случай, в който полицаи отказват да изпълняват законите, когато това е в ущърб на крупни бизнесмени и влиятелни групировки.