Симона Халеп триумфира в Торонто със своята 24-та титла

Спорт
11:17 - 15 Август 2022
2722
Симона Халеп триумфира в Торонто със своята 24-та титла

Румънката Симона Халеп спечели за трети път в кариерата си WTA 1000 турнира по тенис за жени в Торонто (Канада). 

30-годишната двукратна шампионка от Големия шлем се наложи на финала над бразилката Беатрис Хадад Мая с 6:3, 2:6, 6:3 за 2 часа и 18 минути.

Титлата е под номер 24 за Халеп, а за бразилската левичарка ще остане спомена от първия й финал на турнир от най-високата категория. Също така бившата номер 1 подпечата връщането си в топ 10, като от днес е шеста в света.

Халеп, която е спечелила в Торонто през 2016-а и 2018-а година, за първи път вдига трета титла от един и същи турнир. 

Срещата беше доста оспорвана, като Халеп спечели победата в малките детайли. Тя реализира 5 от 10-те точки за пробив срещу 4 от 9 за противничката й. Но също румънката направи четири непредизвикани грешки по-малко и успя да измъкне мача въпреки деветте двойни грешки.

Халеп допусна първа пробив в мача и след комбинация от две затворени подавания, Хадад Мая поведе с 3:0. Но след това тя започна да има проблеми с ретурите и следващите шест гейма бяха в полза на Халеп. Това обаче по никакъв начин не й помогна, тъй като следващата серия беше за дебютиращата на финал на такъв турнир и 4:0 във втората част.

В третия сет Халеп направи един пробив повече и след като поведе с 5:2 мачът беше под неин контрол. Тя го приключи при втория си мачпойнт и вдигна победоносно ръце.