Симпатизантите на ДПС си тръгнаха от „Росенец“

Новини
16:00 - 11 Юли 2020
6457
Симпатизантите на ДПС си тръгнаха от „Росенец“

Голяма част от поддръжниците на ДПС, които днес сутринта се бяха струпали край лятната резиденция на почетния лидер Ахмед Доган, вече се изтеглиха от парка „Росенец“. От кадри, разпространявани в социалните мрежи от присъстващи на протеста се вижда как десетки симпатизанти на ДПС си тръгват, ескортирани от полицейски патрулки.

Поддръжниците на ДПС си тръгват от лесопарк "Росенец". 

„Взехме парите и си тръгваме“, иронично коментира активист от ДПС на зададен му въпрос защо напускат.

Днес по обяд на два пъти се стигна до физически сблъсъци, след като протестиращи срещу резиденцията на Доган не бяха допуснати от полицията заради присъствието на стотици симпатизанти на ДПС. При опит да пробият полицейския кордон първоначално бяха арестувани трима души, начело със зам.-председателят „Демократична България“ на Ивайло Мирчев, но  впоследствие всички задържани бяха освободени.

Протестиращите все пак успяха да стигнат до плажа пред резиденцията на Доган. Снимки: Да запазим Корал

Втория сблъсък настъпи на плажа на лесопарк „Росенец“, след като стотина протестиращи успяха да стъпят на ивицата по алтернативен маршрут. При щурма пробляснаха искри между протестиращите и поддръжниците на Ахмед Доган.

Към момента обстановката е нормализирана, като голяма част от симпатизантите на ДПС вече са напуснали територията на лесопарк „Росенец“.