Синът на Шумахер гледа към Формула 1

Моторни
11:11 - 08 Октомври 2020
1731
Синът на Шумахер гледа към Формула 1

Повече от осем години след последното участие на Михаел Шумахер във Формула 1 неговият син може да влезе в шампионата. Мик Шумахер е близо до пилотското място в "Алфа Ромео", който е като втори отбор на "Ферари".

В момента 22-годишният пилот се състезава във Формула 2 и два кръга преди края на сезона е лидер във временното класиране, предаде „Дневник”.

Според последните информации още в петък се очаква да бъде обявено, че Мик Шумахер ще бъде съотборник на ветерана Кими Райконен през 2021 г. Финландецът, който е на 40 години, изравни рекорда за най-много стартове във Формула 1 в Сочи и в неделя в Германия може да излезе еднолично начело с 323 старта.

В петък Мик Шумахер ще кара в първата свободна тренировка за Гран при на Айфел на пистата "Нюрбургринг". Това ще бъде втора подобна възможност за германския пилот, след като през 2019 г. той взе участие в няколко тестови сесии с "Ферари" и "Алфа Ромео".

През септември Шумахер пилотира и болид на "Ферари" от 2018 г. в тест заедно с други пилоти от академията на Скудерията.

През 2018 г. Мик Шумахер спечели титлата в европейската Формула 3, а година по-късно влезе във Формула 2. През настоящия сезон германецът има две победи и още осем подиума в проведените 20 състезания. Шумахер води с 22 точки пред Калъм Илът преди стартовете в два поредни уикенда в Бахрейн (28-29 ноември и 5-6 декември).

Във Формула 2 се провеждат по две състезания в рамките на един уикенд.