Синдикатът на служителите в МВР обяви национален протест в неделя

Новини
19:57 - 24 Ноември 2020
1823
Синдикатът на служителите в МВР обяви национален протест в неделя

Синдикалната федерация на служителите в МВР обявява протест, който ще се проведе в неделя, 29 ноември. Това става ясно от съобщение на Управителния съвет на СФСМВР, публикувано във Фейсбук.

Ето пълния текст на съобщението:

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Във връзка с гласуването на второ четене на проекта за Закон за бюджета на Република България, при което исканията на СФСМВР за увеличение на основните възнаграждения на служителите в МВР с повече от 15% не получиха задоволителен отговор, УС на СФСМВР

РЕШИ:

1. Организира на 29.11.2020 г. (неделя) от 13:00 часа в гр. София, североизточната част на площад „Княз Александър I“ (между паркинга на Народното събрание и Националната художествена галерия) протест под формата на събрание на открито.

2. Във връзка с усложнената епидемична обстановка и разпространението на COVID-19 сред служителите на МВР да призове членовете и симпатизантите на Федерацията: да ограничат до минимум физическото си присъствие по време на протеста, присъстващите да спазват стриктно противоепидемичните мерки пътуващите за участие в протеста по възможност да пътуват по един в превозно средство да подкрепят протеста по места – както го направиха и по време на протеста на 8 ноември – като включат когато и където това е възможно за не повече от минута светлинната и звукова сигнализация на служебните автомобили в събота и неделя, 28 и 29 ноември.

3. В случай, че противоепидемичните мерки, наложени от правителството, включат забрана на събранията на открито, протестът да се проведе без физическо участие на членове и симпатизанти на Федерацията, като на мястото му в определеното време бъдат поставени материали, символизиращи протестните действия на СФСМВР.