Синер надви Джокович в класика

Двубоят продължи над три часа

Топ
08:43 - 15 Ноември 2023
4951
Синер надви Джокович в класика

Яник Синер победи Новак Джокович с 7:5, 6:7 (5), 7:6 (2) в истинска тенис класика в мач от "Зелената група" на турнира на 8-те най-добри в Торино. Това бе първа победа за италианеца над сърбина в пет мача. Двубоят продължи над 3 часа.

Срещата бе изключително оспорвана, като Синер бе по-добрия тенисист в голяма част от мача. В първия сет двамата печелеха подаванията си сравнително лесно, като трябваше да спасяват само по една точка за пробив. Така се стигна до 11-тия гейм, в който сервираше Джокович. Световният номер 1 поведе с 40:0 и изглеждаше, че няма да има проблем да си осигури тайбрек. Тогава сърбинът допусна няколко грешки и представителят на домакините успя да пробие, след което затвори сета на собствено подаване. Синер спечели 7 поредни точки в края на частта.

Във втория сет имаше доминация на сервиращите и нямаше точки за пробив. Логично се стигна до тайбрек, където Синер на два пъти повеждаше с минипробив. В крайна сметка Джокович стабилизира играта си и спечели сета.

В третия сет, изпълнен с драма, италианецът проби в шестия гейм, за да поведе с 4:2, но сърбинът направи рибрейк. Това бе първият пробив за световния номер 1 в мача. Така се стигна до нов тайбрек, като този път италианецът поведе с 5:0 точки.

Въпреки че това бе втори успех за Синер в Торино, той все още не се е класирал за полуфиналите. В последния си мач той ще срещне Холгер Руне, докато Джокович ще се изправи срещу Хуберт Хуркач.