Синер не остави шанс на Рубльов

Младият италианец се класира на първи полуфинал в Мелбърн

Спорт
16:47 - 23 Януари 2024
3429
Синер не остави шанс на Рубльов

Поставеният под №4 в схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис Яник Синер за първи път се класира за полуфиналите на турнира от Големия шлем в Мелбърн.

Италианецът победи петия Андрей Рубльов с 6:4, 7:6(5), 6:3 след два часа и 40 минути игра на централния корт „Род Лейвър“, за да достигне до втори полуфинал в Шлема след този на Уимбълдън миналата година.

В първата част Рубльов имаше две поредни точки за пробив в четвъртия гейм, но 22-годишният италианец се защити и в следващата игра сам направи брейк. Това му беше достатъчно за спечелването на сета.

В следващия нямаше пробиви и той трябваше да бъде решен в тайбрек. В него руснакът поведе с 5:1 точки, но загуби следващите шест разигравания, а с това и частта.

Синер проби за 4:2 в третия сет. При 5:3 той сервираше за победата. Стигна до мачбол и го реализира незабавно, за да нанесе първо поражение за годината на Рубльов.

Италианецът записа общо 34 печеливши удари (10 аса) срещу 32 непредизвикани грешки (2 двойни).

Яник Синер ще играе в следващия кръг с десеткратния шампион в Мелбърн Новак Джокович. Италианецът отстъпва с 2-4 победи в директните двубои.