Синер отвя аржентинеца Ечевери, Ожие-Алиасим също продължава в дъждовния Мелбърн

Спорт
11:49 - 18 Януари 2023
1178
Синер отвя аржентинеца Ечевери, Ожие-Алиасим също продължава в дъждовния Мелбърн

Яник Синер, който е поставен под №15 в схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис, се класира първи за третия кръг на турнира от Големия шлем в Мелбърн.

Италианецът победи с категоричното 6:3, 6:2, 6:2 Томас Мартин Ечевери от Аржентина под спуснат покрив на „Джон Кейн Арина“ заради проливния дъжд, който обърка отново програмата.

Двукратният шампион от София Синер реализира и петте си точки за пробив в мача, като не допусна нито един брейкбол срещу южноамериканеца, за да запише втора трисетова победа за час и 44 минути игра. 21-годишният Яник записа общо 32 печеливши удара и спечели 20 точки при 22-те си излизания на мрежата.

„Много съм щастлив, че съм в следващия кръг. Щастлив съм и че играя отново на този корт, особено днес, когато покривът е спуснат. Навън вали силно, да се надяваме, че в следващите дни времето ще се оправи“, каза Синер в интервюто на корта.

Следващият му съперник се определя в двубоя между Лойд Харис (РЮА) и Мартон Фучович (Унгария).

Шестият в схемата Феликс Ожие-Алиасим направи обрат от 0-2 сета и също продължава. Канадецът надделя над Алекс Молчан от Словакия с 3:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2. Мачът продължи 3:02 часа.

Ожие-Алиасим наниза 23 аса и записа общо 59 печеливши удари срещу 48 непредизвикани грешки, 5 от които бяха двойни.