Синер триумфира в Торонто

Италианецът победи на финала Де Минор

Спорт
11:48 - 14 Август 2023
2057
Синер триумфира в Торонто

Седмият поставен италианец Яник Синер триумфира с титлата на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Торонто (Канада) с награден фонд 7 622 925 долара. Синер се справи със съпротивата на австралиеца Алекс де Минор във финала след 6:4, 6:2 за час и 30 минути игра.

Италианецът спечели първата си титла от сериите „Мастърс“ след като загуби на финала в Маями през 2021-а и настоящата година.

Синер направи пет пробива срещу Де Минор и спаси две от четирите точки за пробив, пред които бе изправен, за да ликува с най-големия трофей в кариерата си до момента. Той поведе с 4:2 в първия сет, допусна изравняване за 4:4, но взе следващите два гейма, а във втората част даде само гейм на австралиеца.

„Свиквам с трудните ситуации“, каза 21-годишният италианец, който стигна до полуфиналите на „Уимбълдън“ през миналия месец.

„Бях пробив напред няколко пъти, но той се върна и просто опитах да се успокоя. Бях подготвен за дълга битка. Във втория сет играх малко по-добре, вдигнах нивото на тениса си и опитах да съм по-агресивен. Много съм щастлив от нивото, което показах“, коментира още Яник Синер.

„Тази победа означава много. Когато работиш здраво, такъв резултат ти помага и те кара да усещаш, че правиш правилното нещо. Щастлив съм да споделя успеха с екипа си и хората, които са близо до мен всеки ден“, добави италианският тенисист.

Той стана вторият италианец след Фабио Фонини, който печели титла от сериите „Мастърс“.

Алекс де Минор, който преди не бе достигал до четвъртфинали на това ниво заяви, че е осъществил пробив през изминалата седмица. „Играх отличен тенис на моменти. Това е първият ми финал в „Мастърс“ турнирите и ще се върна отново“, каза австралиецът.