Сингапурският ортак на Коце Маца излезе от затвора

Само българският комбинатор успя да се укрие от правосъдието

По света
14:06 - 17 Януари 2020
19619
Сингапурският ортак на Коце Маца излезе от затвора

Босът на футболната тото-мафия, в която участваше и българинът Костадин Хаджииванов – Коце Маца, е излязъл от затвора. Сингапурецът Дан Тан, който заедно с нашия въртеше бандитския синдикат за манипулиране на резултати, е бил условно освободен след цели 5 години, прекарани зад решетките.

В момента той се намира под полицейски надзор в дома си, и носи гривна за сателитно проследяване на крака си. 55-годишният Дан Тан ще трябва да се явява веднъж седмично в полицията, и да стои далеч от други криминално проявени елементи.

Тото-мафиот №1 Дан Тан вече е на свобода

Дан Тан беше глава на престъпния синдикат, който дълго време въртеше черното тото в Европа и Азия. Съучастник в бандата беше и Коце Маца. Групата беше разбита през 2011 г., когато гръмна скандала около манипулирания мач България – Естония (2:2).

Почти всички от синдиката бяха арестувани, след като друг сингапурец – Уилсън Радж Перумал, ги посочи поименно пред разследването в ролята си на защитен свидетел. И до момента той е под домашен арест в Унгария.

От цялата банда само Коце Маца остана на свобода, тъй като се скри и още е неоткриваем. Според някои слухове Хаджииванов сега живее в Солун, където дори имал ресторант. Други твърдят, че се крие в Макао.