Синовна обич: Наследникът на Елка Константинова й продаде апартамента и си купи яхта

Общество
13:00 - 07 Август 2020
6781
Синовна обич: Наследникът на Елка Константинова й продаде апартамента и си купи яхта

Докато 88-годишната проф. Елка Константинова гасне в хоспис с последна степен на сенилност, синът й Васил Василев не се свени да разкешва фамилното имущество. Някогашният издател на първото у нас еротично списание "Петък вечер" е продал наследствения апартамент на семейството в идеалния център на София зад кино "Одеон" и си е купил яхта, с която пори вълните като истински Китин Муньос.

Васил твърдеше, че е продал имота, за да наеме медицински персонал, който да се грижи за престарялата му майка 24 часа в денонощието. Вместо това обаче я засили първо в старчески дом в Хаскоро, след това във Велинград и накрая в къщата си за гости в Чепеларе. Къде се намира сега професорката е зорко пазена тайна.

За сметка на това маршрутите на сина й и половинката му Сърница са ясни. Не толкова младото семейство е на яхтена фиеста по Дунава, след което ще пресече Франция по Сена и ще се насочи към Средиземноморското крайбрежие.

Елка Константинова се опитваше да работи почти до прага на 80-те си години и допълваше мизерната си пенсия с преводи. Авторката на 15 критически книги обаче беше налегната от тежки болежки, вероятно и Алцхаймер и често не разпознава членовете на собствената си фамилия, твърдят запознати със семейната драма.

Васил Василев издаваше революционното за времето си еротично списание "Петък вечер"