Синята зона в София се разширява от 1 декември

Премахва се безплатният служебен абонамент

Новини
13:04 - 21 Октомври 2021
1990
Синята зона в София се разширява от 1 декември

От 1 декември синята зона се разширява и ще обхване пространството между бул. "Евлоги Георгиев", бул. "Васил Левски", ул. "Гурко" и ул. "Граф Игнатиев".

Сега там е зелена и за живеещите с годишен винетен стикер ще бъде разрешено да паркират и в съседните 3-та и 4-та синя подзона. Това съобщиха Карлос Контрера от ВМРО, председател на комисията по транспорт и нейният зам.-председател Зафир Зарков от ГЕРБ.

Подготвя се и разширяване и на зелената зона в кв. "Зона Б-19" в район "Възраждане". Така платеното паркиране вече напуска центъра на София и ще достигне до район "Красна поляна".

Промените ще бъдат гласувани сесията на общинския съвет на 28 октомври като изменение в Наредбата за организацията на движението в Столичната община.

Те предвиждат да се премахнат трите безплатни места за служебен абонамент на държавни и общински институции, а платените се ограничават до пет пред всеки административен адрес.

Ще има нов вариант за платен служебен абонамент пред хотелите и заведенията, който ще е с различно работно време. То ще е удължено до 23 ч. вечер, вместо до 19.30 ч. За тези обекти се предлага и служебен абонамент, който да важи за събота и неделя, пак до пет паркоместа на един адрес като цената му ще е 1/3 от тази в работните дни.